Taxivervoer bij Hofstadtax i.v.m. het Coronavirus

10 april 2020
Hofstadtax spatscherm

Den Haag – Hofstadtax heeft maatregelen genomen om tijdens de ‘intelligente lockdown’ noodzakelijk taxivervoer te kunnen verrichten.

 

Hofstadtax heeft zich sinds enkele jaren gespecialiseerd in het zittend ziekenvervoer en is in deze moeilijke tijd nog steeds verantwoordelijk voor dagelijks vervoer van vele patiënten.

Naast het ziekenvervoer zijn er ook reizigers die in vitale beroepen werken of om andere noodzakelijke redenen toch een taxi nodig hebben en bijvoorbeeld liever niet met het openbaar vervoer reizen, omdat dit te risicovol kan zijn.

Vanaf het begin van de maatregelen medio maart heeft Hofstadtax haar chauffeurs continu geïnformeerd en geïnstrueerd over de door het RIVM opgestelde protocollen, specifiek gericht op het voorkomen van verspreiding van het Coronavirus.

Één van de meest zichtbare maatregelen is een fysieke afscheiding die in alle taxi’s van Hofstadtax zijn geplaatst. Zo kan er tussen de chauffeur en/of reiziger geen eventuele overdracht van het virus plaatsvinden.

Alle chauffeurs hebben de beschikking over beschermings- en schoonmaakmiddelen en de taxi’s worden meerdere keren per dag door de chauffeur schoon gemaakt.

Op deze manier is Hofstadtax klaar voor de toekomst en de inmiddels veelbesproken ‘1,5 meter economie’.